24.05.23: lancering Platform Woonopgave (Keilepand)

Woensdag 24 mei 2023 uur wordt Platform Woonopgave gelanceerd in het Keilepand in Rotterdam. We nodigen ruimtelijk professionals en andere geïnteresseerden graag van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

Over Platform Woonopgave

Doel van het platform is het vormen van een breed collectief van ontwerpers en andere experts die meedenken over de woonopgave. De initiatiefnemers van het platform denken dat het moet kunnen: een inclusieve, betaalbare, toekomstbestendige en duurzame volkshuisvesting. Het platform is ontstaan vanuit de zorg dat de huidige aanpak deze ambities niet inlost, er wordt vooral gesproken over een bouwopgave in plaats van een woon- of ontwerpopgave.

Platform Woonopgave start –alvorens in oplossingen te denken – met een heldere bevraging die leidt tot een analyse van de opgave. Deze analyse is niet ‘af’. Het doel is om deze analyse in het bredere collectief aan te scherpen. Daarom mag iedereen de analyse– onder creative commons licentie- downloaden en gebruiken in ontwerp en verhaal. Kom dan op 24 mei naar het Keilepand! Meer informatie over Platform Woonopgave lees je op de website van AIR.

Programma

19:30 Welkom door moderator Mark Minkjan

19.35  Introductie door Peter Hersbach (Hersbach en Könst architecten) en Alex Jager (JagerJanssen architecten)

19.45  Analyse woonopgave door Sanne van Manen (MVRDV)

20.30  Vragen uit en aan de zaal

21.00  Borrel

Lancering Platform Ruimtelijk Ontwerp

Woensdag 24 mei, 19:30 – 21:00 uur

Keilepand, Keilestraat 9F, 3029 BP, Rotterdam

Wil je meedenken? Klik hier om je gratis aan te melden.

%d bloggers liken dit: